Фізіологія харчування Викладач: Ярошенко Л.М.

дата № уроку Група Тема уроку Матеріал
до уроку
Перевірка знань
1.06 1 КК-21 Історія розвитку харчування людини. Вплив харчування на стан здоров’я населення. Функції їжі.
Поняття термінів “фізіологія” та “фізіологія харчування”. Завдання фізіології харчування. Зміст предмету “Фізіологія харчування”.
Урок № 1 Конспект лекції
2 КК-21 Нормування білків у раціонах харчування (фізіологічне значення білків, джерела постачання, наслідки надлишку та дефіциту білків у харчовому раціону, добова погреба). Зміни білків при кулінарній обробці. Урок № 2 Конспект лекції
3 КК-21 Нормування ліпідів у раціонах харчування Урок № 3 Конспект лекції
4 КК-21 Нормування вуглеводів у раціонах харчування. Урок № 4 Конспект лекції
3.06 5 КК-21 Нормування вітамінів у раціонах харчування. Ознаки вітамінної недостатності. Причини розвитку вітамінної недостатності. Профілактика гіповітамінозів. Вплив кулінарної обробки на збереження вітамінів Урок №  5 Конспект лекції
6 КК-21 Нормування мінеральних речовин у раціонах харчування. Урок № 6 Конспект лекції
15.04 7 КК-21 Вода – фізіологічне значення води. Урок № 7 Конспект лекції
8 КК-21 Характеристика, значення та використання продуктів тваринного походження у раціональному та лікувальному харчуванні (м’яса та м’ясопродуктів, риби та рибопродуктів, молока та молокопродуктів, яєць та яйцепродуктів). Урок № 8 Конспект лекції
4.06 9 КК-21 Характеристика, значення та використання продуктів рослинного походження у раціональному та лікувальному харчуванні. Урок № 9 Конспект лекції
10 КК-21 Поняття про раціональне харчування, закони раціонального харчування. Урок № 10 Конспект лекції
8.06 11 КК-21 Вимоги до раціонального харчування. Основні вимоги до харчування. Урок № 11 Конспект лекції
12 КК-21 Структура харчового раціону. Фізіологічні вимоги до режиму харчування. Урок № 12 Конспект лекції
9.06 13 КК-21 Нормативні документи, документи обліку, калькуляції, звітності для приготування тістечок і тортів масового попиту. Урок № 13 Конспект лекції
14 КК-21 Нормативні документи, документи обліку, калькуляції, звітності для приготування тістечок і тортів масового попиту. Урок № 14 Конспект лекції
15 КК-21 Харчування різних вікових та професійних груп населення Урок № 15 Конспект лекції
16 КК-21 Раціональне харчування дітей, підлітків та студентів Урок № 16 Конспект лекції
10.06 17 КК-21 Раціональне харчування людей розумової праці. Урок № 17 Конспект лекції
18 КК-21 Раціональне харчування робітників легкої, середньої та важкої праці Урок № 18 Конспект лекції
19 КК-21 Поняття про дієтичне харчування, дієтичні продукти, специфічна дія продуктів та страв. Урок № 19 Конспект лекції
20 КК-21 Використання овочів і фруктів у лікувальному харчуванні. Урок № 20 Конспект лекції
11.06 21 КК-21 Характеристика основних дієт. Урок № 21 Конспект лекції
22 КК-21 Основи лікувально-профілактичного харчування Урок № 22 Конспект лекції
23 КК-21 Раціони лікувально-профілактичного харчування. Лікувально-профілактичне харчування для профілактики основних захворювань у людини. Урок № 23 Конспект лекції
24 КК-21 Урок повторення і узагальнення Урок № 24 Виконати письмове завдання